torsdag 19. mars 2009

Ting skjer, men ikke så mye i bloggen

Dette har vært en kjempe bra hunde uke. Jeg har jobbet masse og har dessverre ikke vært så mye sammen med mine søte små, men den tiden vi har hatt har vært så positiv.

Etter hvert som jeg har tatt tak i problemet som Bender har i forhold til møte med hunder i bånd og utagering. Nå begynner jeg endelig å se litt mer langsiktige gevinster. Det har funket kjempe godt å bryte kjeden med utagering med vår lille gule sitron saft flaske. I og med at jeg hadde en teori om en innlær kjede så har det gjort at jeg har benyttet straff i denne hverdagssituasjonen. Jeg har spruta ved utagering og selv om ikke Bender blir direkte redd så er det tydlig noe han ikke liker. Jeg har sett en god fremgang, men på tur i dag så var det fantastisk. Vi så en hund langt frem i veien. Til vanlig så ville nok jeg ha gått en annen vei og ungått situasjone, men etter Nina Svartberg kurset så ser jeg heller for muligheter for trening :) I allefall, så er det mye mer viktig å komme opp i sånne møte situasjoner og få forsterket de. I et vanlig senariet så ville Bender ha økt i stress dess nærmer vi har kommet hunden. Fra han oppdaget hunden til han passerte så kom han kun inn til meg for å spise belønning og han var faktisk avslappet. Det var en seier og veldig godt å se fremgang. Mamma som passer hundene en ettermiddag i uka sier også at hun har sett mye fremgang. Han kan knurre, men har ikke den heftige utageringen med intense og veldig irriterende bjeffing.

Har jo også et lite problem med å sette fra meg Saga og Bender utenfor butikk etc. Det er vell for en del folk ikke like klokke rent. Men jeg er dessverre et lat menneske å synes det er praktisk å kunne gå innom butikken å kjøpe melk etc... Dette var ikke noe problem før en psykisk utviklinghemmet gutt skremte Saga i vinter utenfor Bunnpris. Bestemte meg for å gjøre noe med også. Problemet er at Saga oppdaget at hvis hun bare bjeffet så gikk jo alle menneskene rett forbi, øhhh for det er jo en naturlig ting siden man skal inn en plass, men ja ja. Hun følte nok at dette var en enkel måte å løse en usikker situasjon på. Iallefall så har jeg spredd mat i det jeg har gått i fra dem også har jeg kommet frem igjen etter en stund og der ser jeg også fremgang. Man må bare ta tak i problemene sine å gjøre så godt man kan. Bedre enn og ikke trene i hele tatt.

Ellers så har vi også vært på Våddan denne uke også. Jeg var ansvarlig for treninga og jeg hadde bestemt meg for å ta fatt på en vanlig dobbelt boks. Bender og jeg har angst for slike og jeg hadde bestemt meg for å ta det ved rota å starte på nytt. Annica var veldig grei å gå råd og vink under veis slik at det ble veldig bra hund trening. Bender fikk mye belønning i svinger og det så til å løsne litt. Her er det virkelig rom for generalisering, men det blir nok fokuset fremover. Vi hadde også to slalomer uten feiling. Siste trening så kjørte jeg kun på et forsøk og eller så bryter vi prøving av slalom. Skal se om vi får brytt den kjeden også. Kjeding er schnauzeren god på.

Saga hadde også en enorm treningsglede. Hun rev et hinder, men verden var langt unna og rase sammen. Jeg har mistet godbitposen vår og vi fikk kun belønnet med snuseske. Funker kjempe fint på Bender, men for Saga blir det litt for passiv belønningsform i og med at hun ikke aporterer den. Hun var sulten så hun jobbet bra allikevell :) Hadde felt trening og det sitter ganske bra. Har igjen en del på generalisering på bevegelse og det å stå igjen i alle situasjoner, men selve adferden gå ned å ta to på og to av er bra.

Nå skal jeg gå separat kvelds tur med de søte små. Blir litt mindre trim, men det blir litt trening for begge to. Ellers så prøvde jeg DOG TWISTER fra Nina Ottesen på Saga i dag, men det var veldig vanskelig. Jeg har en svaket for å hjelpe hun litt og det ender ofte i en sitt... Ehhh så selv om jeg har kommet et stykke når det gjelder vår lille snups så har jeg forbedringspotensialet!

Ingen kommentarer: