fredag 23. januar 2009

Veldig lenge siden....

Dessverre så har det vært lite tid for blogging i det siste. Det var ganske mye å gjøre før jul og siden jeg hadde to turer ute på glatt isen så har det begrensa seg litt.

Før jul og nå på ny året, så har vi trent agility i ridehus, en dag i uka, og det var godt å komme i gang igjen. Saga har virkelig utviklet seg bra, og har virkelig fått god motivasjon for jobbing. Det fine med disse treningen er at vi har flere hunder ute samtidig og de får lære seg å trene mens det er slike forstyrrelse i nærheten. For Bender har jo det vært noe av den største utfordringen for han. Uten forstyrrelser som gjør han usikker (les: andre hann hunder) så er han en helt annen agility hund. Hadde jeg oppdaget dette litt tidligere, så hadde vi nok hatt litt mindre utfordringer denne sesongen. Det er en av svakhetene med Nidaros banen på Stavsøra, den er så pass skjermet at hundene ikke blir like vandt med forstyrrelser når man trener. Så når man starter å konkurrere så blir det dobbelt opp med forstyrrelser, i tillegg til at fører er kokko av nerver etc. Slipper i allefall det med Saga, hun for lært å tåle forstyrrelser fra starten.

Bender er nå på løpetid ferie i Buvika. Så nå er dronninga hjemme alene. Hun er ekstremt rolig, sover og ligger på divan. Vi har trent en god del på sosialisering blandt folk og andre hunder på tur. Her trengs det virkelig trening. Ellers så hadde vi besøk av en hann hund i går. Satt uten for døra og peip. Prata med Falken og fikk tak i eier, men det tok jammen på tida før eieren kom. Ja ja det var bedre enn og springe løs blandt biler og folk.

Har kjøpt siste dvd av Susan Garrett om slalom så noe blir det intensiv trening av Saga fremover. Mulig trener om noe av slalomen på Bender også.

Ingen kommentarer: