søndag 7. mars 2010

Agility'n går fremover!

Fremover har det vell alltid gått, men ikke særlig fort. Det som er sikkert er at det går fortere og Saga synes det er mer motiverende enn tidligere. Har hatt to dager denne uke med agility.

På torsdag trente vi i hovedsak på slalom med forstyrrelser, Annica trente med Cisco og Yes, mens vi trente slalom samtidig. Det ble en lavere riktig % når Cisco gikk, men summa sumarum så er jeg fornøyd med innsatsen, for det ble bedre. Ellers så løp vi til snus eske for å trene på løping, og ja det går fremover. Synes uansett jeg får høyere intensitet og kjappere galopp om jeg gir belønning fra hånd.

I ettermiddag fikk jeg igjen trent på slalom. Har bestemt meg for å fortsette med snuseske belønning der, fordi jeg får meget lavt hode og hun jobber veldig uavhengig av meg med oppgaven. Farten har også økt og inngangene er ganske fine. Hadde noen tanker om å gjøre den kortere ved trening av innganger, men i og med at hun har ca 80 % riktig nå. Så trener jeg på hele greie slik at jeg også får trent utholdenhet. Slalomen er jo 12 pinner uansett :) Selv ved feiling er motivasjonen høy for å gjøre ett nytt forsøk. Deilig å se at jeg ikke har gjort de samme feilene med slalomen som jeg gjorde med Bender. Ellers mente Annica at hun aldri hadde sett Saga løpe på så fort som i dag, og det var jo inspirerende. Hun tok meg nesten igjen på rett strekket, og jeg har ganske lange ben :) For å få intensiv trening så har jeg nå som mål og få bort alt snuserier i mellom, slik at jeg har trent hun til å hoppe på fanget mitt slik at jeg kan nesten bære hun til og fra der jeg ser det er fare for snurerier, i dette tilfellet les: spise heste-skit i ridehus.

Ellers så har jeg gått med Cisco disse to kveldene og det er greit å få trent litt på å løpe. For jo trent så lite handling for tiden så takker Annica for det. Vi skal også gå kurset til Manning sammen om 14 dager så det blir jo også gøy.

1 kommentar:

Marianne Nørholm sa...

Gleder meg til vi skal trene sammen igjen :) Får se om det blir trening på meg på torsdag, kommer litt an på hva Luna bestemmer seg for å gjøre :S

Gleder meg til kurs, tror det blir veldig bra :D