torsdag 13. mars 2008

Forrige uke....

Det siste først...


Ble ingen blogging i forrige uke. Men vi trente jo noen dager da også. Startet med møne trening sammen med Eirin på mandag før jeg hadde håndball trening med 97-laget. Det gikk ganske bra, men etter siste trening med Randi på hundeskolen så hadde vi utfordringer når jeg sprang forbi feltet og ventet på adferden hans. Vi løste det med og få frem musematte og det funket fint! Skal trene og generalisere en hel del der på feltet. Lenge til vi har et helt perfekt felt, men har en fin adferd som jeg tror vil funke!

På onsdag så ble det overtid på meg og det tok tid før vi kom oss på Asko. Der var Annica og Linda så vi tok en felles dekk. Bender satte seg opp, men Annica mente at det var fordi det gikk en fyr forbi og Bender syntes det var ekkelt. La han rett i buret.

Etter på forsvant folk og Asa og jeg fikk trent en del på hopphinderet. Hadde bestemt meg for å shape det inn for å få hun hinder sikker fortere. Funket greit med klikker'n til det. Hun er litt lite interesert i lek når godbitene blir for gode. Skulle gjerne ha hatt bedre lek. Med pipedyret og trå på den så funker det bedre. Slalomen for Asa nå er ca halv 8 og halv 2, ser fremgang og hun holder fokuset kjempe bra rett frem. Bruker pipedyret for å få hun til å se rett frem. Hun springer rett til pipedyret og vil ha godbit etter på, men det er vell greit. Har også startet 1-2-3 leken ut i fra Susan Garret og tror det skal funke. Ellers så belønner jeg en god del for at hun følger fører hånd. Men må faktisk føre hånden tett inntil kroppen ellers så tro hun at det er godbiter som skal søkes etter på bakken. Fornøyd med fremgangen til Asa. Veldig arbeidsvillig og glad hund :)

Med Bender så ble det baklengskjeding av ligg dekk fra holdt. Har trent hjemme på stue gulvet på tirsdag og det tok tid for å løse det. Problemstillingen er at Bender hopper opp i sitt uten at det kommer noen kommando. Løste det ved og legge han ned i ligg med sokkeballen ett par meter foran han. Så gikk jeg inntil og ved klikk så fikk han ta leken. Så bygget jeg videre med å sette på sitten og det funket fint. Baklengskjedet det hele ute og funket kjempe fint.

På kurset fikk vi også lært oss baklengskjeding av stå under marsj. Har litt av samme problemstilling som under dekken. Bender setter seg med en gang jeg kommer inntil. Vi blir jo stående i en utgangsstilling så det er jo ganske naturlig. Men vi rettet det hele med bruken av skål. Men må fortsette og trene mer på grunnferdigheten stå. Fikk avsluttet med en kjempe fin stå før vi gav oss.

Ellers så endte resten av uken at Bender fikk tilbringt tid sammen med sine tobente søskenbarn, Nora og Hanna hos bestemoren deres i Buvika. Bender trenger og omgåes litt barn innimellom og har godt av det, pluss at han blir fin og sliten.

Ingen kommentarer: