torsdag 19. november 2009

Fyrverkeri trening og apporttrening

Jeg og Lillian har endelig fått trent hverandre til å trene våre hunder frem mot nyttårsaften. Ble inspirert av Turid Buvik's artikell i uke adressa på lørdag. Det er jo faktisk rundt 6 uker til nyttårsaften.
Jeg sliter jo med lydsensitivitet på Saga og har bestemt meg for å gjøre en jobb. Fikk en lyd fil fra Lillian på tirsdag og vi er inn i dag 3 nyttårsraketter. Har nå på lyd 9 i windows media player og den lyden har stått på i 3 timer i dag. Jeg har hatt munndiare og vært i telefonen med en ikke-hundvennine i 2 timer og glemte helt at lyden stod på. Saga har ikke lettet et øre i dag. Men i går var jeg litt skeptisk og kjente det dypt i magen da hylerakketene begynte. Det så da ut som hun stusset litt, men etter hvert som jeg fikk tatt meg sammen så sov hun videre.
Vi har også trent fot og apportering i dag og det gikk fint. Fokuset på treningen var der det skulle. På meg i og mine godbiter :)
Hun holder nå i over 10 sekunder ved sitt og i dag så klarte hun også tre repitisjoner i utgangsstilling og apport. Jeg har tidligere brukt apportbok, men i de site dagene har jeg kun brukt en tusj. For min del er det enklere å se om hun tygger. Det morsomste med apport treninga hennes er jo at hun ikke liker lyden når hun slipper apporten og den lager lyd i baken. Så frøkenen løser det hele med å legge den pent og pyntelig i bakken, selv om hun har fått klikk og skal spise godbit. Belønner kun med vanlig for her inne. Det går veldig fint.

Bender trenes for tiden på triks, min tålmodighet når det gjelder lydighet med han er dø. Et triks nå, er vinking på, "ha det" kommando. Sånne ting synes mine ikke-hundevenner er kuleting, mens jeg er heller fornøyd med en ganske god utgansstilling hos Saga. Bender blir helt vill og lager masse lyd. Han synes det er arbeidssomt når klikkeren kommer frem og han kommer nok aldri helt til å bli shaping klok.

Nå blir det natta, har en veldig snill mor som har vært ute to ganger på lange skogsturer med hundene denne uka. Det værste med det er at ryggen min lugger litt...

1 kommentar:

pusur09 sa...

Hei. Kunne du ba vært så snill å sende meg lydfil av raketter?

På forhånd takk.