torsdag 11. november 2010

Bloggen var dø....

Hadde en plan om å lage en ny via wordpress, men kom bare så langt som å laste det ned.

Det trenes for tiden en god del på lydighet. Ellers så hadde vi ei økt med valpe-agility prosjektet som på går sammen med en hel del kloke damer. Så på søndag så var vi fire damer som stod ute i snø føyken å trente tunnel med våre valper.

Planen er og gjennom trene alle hinder med tanke på kommende utfordringer som vil komme i en bane, nå helt fra starten før vi setter flere hinder sammen. Vi startet med rett tunnel, og etter som det gikk greit startet vi med at valpene skulle søke opp inngangen selv. Valpene var alle ute samtidig og vi gikk på rund gang. Planen er nå å kun rope navne mens hunden er i tunnelen slik at de lærer og lokalisere på hvilken side du er for så og komme rett ut der hvor du er. Vi rundet så tunnelen til en U og utfordret med å sende inn fra ytterkant hvor de måtte søke opp inngang også springer vi ytterkant. Oppdaget at det var en fordel å trene på det før man eventuelt trente på bakbytte i tunnelen. Bella tok høyre inngang med yttersving lett, men hadde problemer med venstre inngang og yttersving. Hun var flere ganger opp på tunnelen og bet i inngangen så det var mye som foregikk i hode på den lille.

Veldig typisk at de henger seg opp at noe ikke går ann, vanskelig å komme ut av slike tanker, men det løsnet etter hvert. Den først økta varte i en time hvor vi så hadde ficka pause og ventet på den verste snøen skulle gi seg. Valpene hadde nok også godt av en liten pause. Fikk trent litt fri ved fot og innganger med Saga, og det funket fint.

Eller så jobber vi med bytting av leker. Får byttet leke så lenge leken har tau, og at jeg er nærme nok ved byttingen. Har prøvd å springe i fra, men det funket kun to repetisjoner. Så her har vi en del å jobbe med. Er inspirert av Maria Hagstøms bok Fra Valp til stjerne, så kommer til å gjøre en del av disse leksøvelsen som hun anbefaler.

Leken til Bella funker veldig fint, men skulle gjerne ha hatt bytte delen og apporteringen i orden så det er deler vi kommer til å jobbe med i vinter. Saga har også lekt mer en vanlig, men stabil vil den nok aldri bli. Vil bare få brukt den for å få opp intensiteten, men til vår bruk så holder det.

Ingen kommentarer: