mandag 11. februar 2008

Lørdagstrening med Annica og Eirin

Kom oss ut til kl.10.00 på Statoil på Rotvoll. Det så ut som isen hadde forsvunnet, men det var vell en litt i overkant. Vi satte opp en fartssirkel som ett åtte-tall og en lang tunnel og hopphinder. Det gikk kjempe fint og Bender hadd bra fart og trur han synes det var gøy. Annica kommentert at Bender var litt treg i tunnelen. Tunnelen hadde en liten knekk så man ser ikke igjennom den og han var treg. Fikk sendt han igjennom tunnelen og laga mye lyd og det hjalp masse. Kjem tilbake til det gang på gang. Bender treng tilbakemelding for å hold høy motivasjon og fart. Har tenkt litt på det og mulig det har litt med at han crossover klikker hund. Det og være still funker ikke han blir usikker og mister motivasjon.
Så til fredagen, Annica og jeg hadde en liten fredagstrening av slalom. Lenge siden vi har prøvd oss på en sekser slalom og med friskt mot så tok vi frem seks pinner. Vi tok han ut av bilen og virkelig så det ut som han manglet og få på jobbe knappen. Men selv om det var en veldig forsiktig slalom så gikk han alle seks perfekt. Belønning var ball med sokk og blodpøls/lungmos. Da vi prøvd en runde te så var farten og takta med og han var kjempe gla! For ikke og snakk om unge Knudsen! Det var stormene jubel og applaus på sidelinja. Etter tirsdagens trening hvor jeg sa feil når han ikke gjorde det riktig så var det tydelig at det hjalp. Bender var herlig og vi avslutta med to firer slalomer og en tunnel i midten og det gikk også bra. Vi tok også en trapp med tre firer slalomer, men der ble inngangene for skarpe og det er lett og glemme at vi ikke har en ferdig utlært slalom. Tror også at Bender reagerte på at luka til Annica var oppe under trappe slalomen, han ble iallefall veldig snusete rett foran den fireren som stod ovenfor bilen. Så det kan gått være at han dempet seg.
Tilbake til lørdagens trening. Var litt dårlig planlegging, men vi er så ivrig at man av og til glemmer at man skal ta pirke treningen først og fart til slutt. Har fortsatt problemer med frem-for bytter på stakettet. Bender hadde lav motivasjon og jeg blir usikker på når han ikke kommer der han skal være og det gjør at jeg blir forstyrret og føttene går ikke dit de burde. Tror jeg må fortsette og briefe uten hund og jobbe litt med motivasjonen til Bender i slike tilfeller. Kanskje jeg bør baklengskjede selve stakett for å få opp motivasjonen... Skal tenke litt på det. Kanskje han da vil bli litt mer med meg... Takker for kommentarer på den! Det er jo ikke det at han ikke kan og hoppe over hinder, men jeg har rotet en del i denne øvelsen så kanskje for å få tilbake motivasjonen og for at jeg skal være sikker på at han svarer på byttene og er rett etter meg. Kanskje jeg da stoler på at han vil være dær han skal være. Kanskje jeg kan prøve dette hjemme i stua...
Var en veldig fin formiddag uansett, Annica og jeg ble vell enig om at vi ikke alltid kan lykkes, da blir det nok litt for enkelt og ingen ting og trene for :)