mandag 14. juli 2008

Lillehammer tur, ta det med et smil...

Så utrolig mye tanker etter denne helga, så da er det best å få de ned før de forsvinner i natten :)

Var veldig spent på hvordan form til Bender var. I de siste treningsøktene har intensiteten vært bedre enn på lenge. Jeg har forsøkt å belønne og forsterke handlingsmanøvre i småe, småe kombinasjoner og jeg har trent fart over kontaktfelthindrene. Første lhopp løpet på lørdags morgen gikk bra og vi hadde god fart. Dessverre så fikk vi feil i slalomen etter 3-4 pinner, men det ble en 2.premie og vi fikk 1.plassering i klassen. Vi fikk hjelp av Trine som hentet Bender under briefingen og passet på til vi skulle gå. Driver og prøver ut en del forskjellige ting på starten, da jeg prøver og ikke gjøre meg avhengig av noe spesielt ritualet. Jeg kan dessverre innbille meg at visse ritualer bør utføres likt, og det er litt felle siden det sjelden er gjennomførbart. I agility så var det samme type problem i slalom, selv om jeg hadde brifet at han skulle få søke ut selv. Ellers så var det også et godt løp med god fart og bra intensitet. Det ble en 3.plassering. I lag så var Bender litt sliten og det var jammen jeg også så jeg glemte banen.

Så til søndag. Jeg hadde bestemt meg for å ta opprykket i agility. Jeg har jo en strategi for å få opp farten som ser ut til og funke, og jeg syntes det var på tide å få litt mer utfordringer handlingsmessig. Dagen startet helt strålende med en Bender som var i skuddet. Det var fin flyt og jeg la meg bak i slalomen og det så ut til å funke kjempe bra. Handlingsmessig er jeg veldig fornøyd. Det var mye springing i banen, men de få byttene som jeg hadde funket kjempe bra. Var veldig fornøyd med bakom bytte og fremfor bytte i slutten. Det hele endte i feilfritt dvs 1.premie og 1.plassering! JIPPI! Jeg var veldig glad, da vi sprang over mållinja!

Så til debuten i agility klasse 2. Det hele startet med at jeg i utgangspunktet skulle starte først i følge startlista. Jeg hadde da varmet opp hund og var klar som 14 egg, men nei da det hadde de endret. Dermed så var jeg vell negativt laddet til hele greia. Jeg hadde briefet og funnet løsninger som jeg trodde vi skulle klare. Jeg var også veldig spent på slalomen siden han hadde klarte det veldig bra i hoppløpet. Det startet helt greit, men på A-hinderet så tror jeg det var en tjuvstart fra feltet. Siden jeg er usikker på det så regner jeg faktisk med det. Det var så noen hopp hinder før vippe og bom kom rett etter hverandre. På vippa så gikk det ganske sakte og på feltet måtte jeg vente på å få "to på og to av". Han ble med helt ned, men det gikk en tid før labbene kom av. På bomen så gikk det også rimmelig tregt, og vi hadde vårt første slurv på kontaktfeltet i en konkurrans. Det var som adferden på feltet var glemt og han travet lett over det. Jeg brukte dessverre for lang tid på å tenke, så jeg fikk han til og hoppe et hinder og lot han ta tunnelen før jeg brøt og gikk av.

Masse tanker om dette selvfølgelig.
Hvis det var tjuvstart på A-hindere,t så tror jeg kanskje det skapte usikkerhet allerede der, og dermed så ble det vanskelig med de to andre. Kanskje han bestemte seg for å teste andre adferder også der. Hindrene var jo veldig tette på rad. Årsaken til at jeg ikke stoppet allerede der, var at jeg rett og slett ble tatt på senga. Vi har trent så masse kontaktfelt at jeg nok ble litt for selvsikker på at det var i orden. I det siste så har vi trent masse fart på hinderet. Dessverre så har jeg fjusket litt, eller det vil si at jeg ikke har vært flink nok til å belønne for å stå igjen. Jeg har gjort det, men antall repitisjoner med kjapp vidre sending er nok større. Jeg har rett og slett blitt litt for "fartskåt". Og det som er så dumt er at jeg har sikkert sagt det i flere mnder, og har faktisk hatt med bladet hvor Eva trener variajson på A-hinderet, men allikavell så har jeg ikke gjort noe med det. Det å lage skjema slik at jeg får varriert og at jeg virkelig har en plan er noe jeg seriøst skal ta fatt i med en gang. Det vises at det ikke går ann og gjøre kjappe løsninger for Bender.

Ellers så er jeg fornøyd med at jeg valge om debuten, for jeg syntes det var kjempe artig bare det å briefe en klasse 2. bane og det blir spennende etter hvert når vi skal få gått de også :)

Når det gjelder mine utfordringer i slalomen så har jeg gått litt tilbake i tenkeboksen når det gjelder min trening ved innlæring. Ved et kjapt tilbake blikk på det som er gjort, så er det kanskje ikke så rart at han slurver, eller er lat som noen vil si ;) Det som går igjen er jo at han tar flere pinner i ett. Har noen tanker om det. Ved overgang til flere pinner enn fire så ble jeg nok en gang "fartskåt" og startet med flere og hadde rare påfunn som masing i mange forskjellige former, gå tett ved siden av han, klapping etc. Hvis jeg tenker meg om, så er det jo kjempe teit for meningen i 2x2, er selvstendighet og fart. Ved at jeg i flere tilfeller har presset han, og blitt sur og ja det har vært veldig mye styr rundt denne slalomen, så det har ikke det gitt mye selvstendighet eller selvtillit for den saksskyld. Å ja til de som gidder og lese dette, :) jeg er fullstendig klar over at jeg har en schnauzer, men ser ikke noe grunn til at jeg skal gi opp eller ikke prøve å forstå meg på den raringen. Ved å analysere det opp og i mente så føler jeg at jeg i hvert fall har prøvd og gjøre noe med det. Men jeg skal ikke legge skjul på det at det skal bli inntresant og prøve det ut på Saga etter hvert. Og en ting er sikkert det kommer nok til å bli problemer da også :)

En ting skal Bender ha, Saga har hatt løpetid siden torsdag og allikavell så gjorde han en sånn fin jobb! Så alltid alt er jeg kjempe fornøyd vårt siste napp i hopp ble rett og slett topp :)

Ellers så vil jeg takke mitt eksemplariske reisefølge Annica, Cisco og Yes, det var en kjempe tur! Bilder kommer, men denne gangen har jeg vært mer turistfotograf enn fotograf på agilitybanen...

Ingen kommentarer: